Knowledgebase: Enterprise
Error: "Unable to Load Proper Application Module" when Opening Enterprise Application
Posted by Priya Doyle on 16 February 2011 11:37 AM

Error: "Unable to Load Proper Application Module" when Opening Enterprise Application

 Modified 11-FEB-2011     Type PROBLEM  

Applies to:

Hyperion Enterprise - Version: 4.3.2.0.00 and later   [Release: 4.3 and later ]
Microsoft Windows (32-bit)
This knowledge document is a replacement for 593297.1 and 591662.1 which have been deleted.

Symptoms

Error: "Unable to load proper application module" when opening enterprise application.


Cause


  1. Hypent.ini and/or other user specific .ini files needed to run Enterprise and Enterprise Reporting cannot be located.

  2. The system path for Hyperion Enterprise is incorrect

Solution

  1. The hypent.ini and other user specific .ini files should be located in one of two places when using Terminal Server or Citrix:
1. If a home directory is defined in Terminal Server, the .ini files will be located in this home directory

2. Otherwise they will be located in the users' profile\WINDOWS directory


Note:  Occasionally the hypent.ini does not write properly.  If this should happen, copy the file from an existing user to the appropriate location


     2.  Check that the path has the reference for Hyperion Enterprise Reporting in the front of the path, followed by Hyperion Enterprise and 
          then everything else.
E.G: PATH=C:\Programs Files\Hyperion Solutions\Reporting;C\Program Files\Hyperion Solutions\Enterprise;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\COMMAND;
(0 vote(s))
Helpful
Not helpful

Comments (0)
Post a new comment
 
 
Full Name:
Email:
Comments: